Шоколадний пиріг – це відмінний спосіб побалувати ласуна. Його можна готувати по-різному: у вигляді звичайного пирога, або полити його глазур’ю або розділити пиріг на коржі і змастити їх кремом, або прикрасити фруктами, це вже вам вирішувати.

Меню для Чемпіона: шоколадний пиріг

Необхідні продукти:

Для пирога:

  • Борошно пшеничне, 3 склянки;
  • Цукор, 2 склянки;
  • Сіль, 1 чайна ложка;
  • Сода, 2 чайних ложки або розпушувач, 4 чайних ложки;
  • Какао-порошок, півсклянки;
  • Рослинна олія, 3/4 склянки;
  • Оцет (білий винний або яблучний), 2 столових ложки;
  • Вода (холодна кип’ячена), 2 склянки.

Для крему:

  • Молоко, 2 склянки;
  • Цукор, 1 склянка;
  • Борошно, 3 столових ложки;
  • Одне яйце.

Приготування:

  1. Спершу потрібно перемішати сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду і какао-порошок.
  2. Потім змішайте воду, оцет і рослинне масло.
  3. Влийте суміш в суміш з сухих інгредієнтів і перемішайте до однорідної маси.
  4. Отриману суміш влийте в змащену маслом форму і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
  5. Випікайте близько півгодини, не забуваючи перевіряти готовність пирога зубочисткою. Після чого дістаньте пиріг і дайте йому охолонути.

Шоколадний пиріг

Якщо ви вирішили все ж робити пиріг з кремом, то щоб приготувати крем: закип’ятіть молоко і влийте його в попередньо збиті яйця з цукром і борошном, після чого поставте отриману суміш на повільний вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння і потрібної консистенції.

Розріжте остиглий пиріг на кілька коржів і змастіть їх кремом, після чого дайте пирогу просочитися кремом і можете подавати на стіл, поливши його шоколадом або посипавши кокосовою стружкою або прикрасивши фруктами.

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!