Меренги з полуницею – відмінні ласощі, які прикрасять будь-яке дитяче свято, до того ж вони дуже смачні і готуються дуже просто.

Необхідні продукти:

Для приготування самої меренги нам знадобиться:

  • Білки, 3 штуки;
  • Цукор, 150 грам;
  • Крохмаль, 1 чайна ложка;
  • Лимонний сік, ½ чайної ложки.

Для приготування начинки:

  • Жирні вершки, 200 грам;
  • Цукрова пудра.

Для прикраси можна використовувати:

  • Полуницю або інші ягоди за смаком;
  • Тертий шоколад.

Приготування:

  1. Спершу потрібно приготувати гніздечка, які стануть основою для десерту. Для цього відокремте білки від жовтків, додайте в них дрібку солі і лимонний сік і збийте їх до стану густої піни. Продовжуючи збивати, додайте в піну цукор і крохмаль. Збивайте до тих пір, поки маса не стане досить густою.
  2. Отриману масу видавіть у вигляді круглої основи на деко, застелене пергаментом, при цьому можна використовувати як кондитерський шприц або мішок, так і звичайний поліетиленовий пакет. Потім по краю круглої основи викладіть отриману масу таким чином, щоб вийшла ємність у вигляді гніздечка.
  3. Після того, як основа меренги буде готова, відправте їх в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів, і випікайте 10 хвилин, після чого знизьте температуру до 100 градусів і випікайте ще 30-50 хвилин.
  4. Тепер приступаємо до приготування крему. Попередньо охолоджені вершки викладіть в ємність, яку в свою чергу помістіть у більшу ємність, наповнену холодною водою або льодом, і збивайте на невеликій швидкості міксером до тих пір, поки не вийде крем. Головне не збивати занадто довго, щоб не вийшло масло.
  5. Після того, як витягнете меренги з духовки, дайте їм трохи охолонути і можна наповнювати кремом.
  6. Зверху прикрасьте на свій смак: ягодами, можна посипати тертим шоколадом або горіхами.

Смачний і повітряний десерт готовий до подачі на стіл.

Меренги з полуницею

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!