Халва з моркви – це доказ того, що солодощі можуть бути не тільки смачними, а й корисними, а ще це відмінний десерт і перекус.

Необхідні продукти:

  • морква, 400 грам;
  • цукор дрібний, 300 грам;
  • кокосова стружка, 100 грам;
  • кешью, 75 грам;
  • родзинки, 75 грам;
  • вершкове масло, 1 столова ложка.

Приготування:

  1. Спершу потрібно підготувати продукти: промити родзинки, після чого залити їх водою і залишити; моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
  2. Кешью обсмажити на сковорідці в попередньо розтопленому вершковому маслі, після чого дістати горіхи і покласти їх на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
  3. Сковорідку протерти і прожарити на ній моркву і стружку кокоса. Обсмажувати потрібно на помірному вогні протягом 5-10 хвилин, при цьому помішувати, щоб морква не підгоріла.
  4. Потім додати цукор в моркву з кокосом і, постійно помішуючи, обсмажувати ще 10 хвилин.
  5. Беремо горіхи і рубаємо їх ножем на великі шматки, після чого додаємо їх в моркву, також додаємо родзинки, ще раз добре перемішуємо і прибираємо з плити.
  6. Отриману суміш потрібно викласти в форму, застелену пекарським папером, яка в свою чергу змащена маслом, утрамбувати її і поставити на пару годин в холодне місце.

Після того, як халва охолоне, її можна порізати на невеликі шматочки і подавати до столу.

Халва з моркви

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!