Поспішаємо поділитися чудовими новинами! Footbik в Одесі переїхав на нову локацію в ТРЦ Меркурій! З радістю повідомляємо, що ми переїхали з ТРЦ “Сім’я” до ТРЦ “Меркурій”. Наша нова локація
Халва з моркви – це доказ того, що солодощі можуть бути не тільки смачними, а й корисними, а ще це відмінний десерт і перекус.
Необхідні продукти:
- морква, 400 грам;
- цукор дрібний, 300 грам;
- кокосова стружка, 100 грам;
- кешью, 75 грам;
- родзинки, 75 грам;
- вершкове масло, 1 столова ложка.
Приготування:
- Спершу потрібно підготувати продукти: промити родзинки, після чого залити їх водою і залишити; моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
- Кешью обсмажити на сковорідці в попередньо розтопленому вершковому маслі, після чого дістати горіхи і покласти їх на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
- Сковорідку протерти і прожарити на ній моркву і стружку кокоса. Обсмажувати потрібно на помірному вогні протягом 5-10 хвилин, при цьому помішувати, щоб морква не підгоріла.
- Потім додати цукор в моркву з кокосом і, постійно помішуючи, обсмажувати ще 10 хвилин.
- Беремо горіхи і рубаємо їх ножем на великі шматки, після чого додаємо їх в моркву, також додаємо родзинки, ще раз добре перемішуємо і прибираємо з плити.
- Отриману суміш потрібно викласти в форму, застелену пекарським папером, яка в свою чергу змащена маслом, утрамбувати її і поставити на пару годин в холодне місце.
Після того, як халва охолоне, її можна порізати на невеликі шматочки і подавати до столу.