Незважаючи на війну, ми працюємо та відкриваємо нові філії. 5.11.2022 відкрито філіал у м. Київ на Теремках, вул. Лятошинскього 4Б. Чекаємо усіх на своїх тренуваннях.
Шоколадний пиріг – це відмінний спосіб побалувати ласуна. Його можна готувати по-різному: у вигляді звичайного пирога, або полити його глазур’ю або розділити пиріг на коржі і змастити їх кремом, або прикрасити фруктами, це вже вам вирішувати.
Необхідні продукти:
Для пирога:
- Борошно пшеничне, 3 склянки;
- Цукор, 2 склянки;
- Сіль, 1 чайна ложка;
- Сода, 2 чайних ложки або розпушувач, 4 чайних ложки;
- Какао-порошок, півсклянки;
- Рослинна олія, 3/4 склянки;
- Оцет (білий винний або яблучний), 2 столових ложки;
- Вода (холодна кип’ячена), 2 склянки.
Для крему:
- Молоко, 2 склянки;
- Цукор, 1 склянка;
- Борошно, 3 столових ложки;
- Одне яйце.
Приготування:
- Спершу потрібно перемішати сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду і какао-порошок.
- Потім змішайте воду, оцет і рослинне масло.
- Влийте суміш в суміш з сухих інгредієнтів і перемішайте до однорідної маси.
- Отриману суміш влийте в змащену маслом форму і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Випікайте близько півгодини, не забуваючи перевіряти готовність пирога зубочисткою. Після чого дістаньте пиріг і дайте йому охолонути.
Якщо ви вирішили все ж робити пиріг з кремом, то щоб приготувати крем: закип’ятіть молоко і влийте його в попередньо збиті яйця з цукром і борошном, після чого поставте отриману суміш на повільний вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння і потрібної консистенції.
Розріжте остиглий пиріг на кілька коржів і змастіть їх кремом, після чого дайте пирогу просочитися кремом і можете подавати на стіл, поливши його шоколадом або посипавши кокосовою стружкою або прикрасивши фруктами.