Поспішаємо поділитися чудовими новинами! Footbik в Одесі переїхав на нову локацію в ТРЦ Меркурій! З радістю повідомляємо, що ми переїхали з ТРЦ “Сім’я” до ТРЦ “Меркурій”. Наша нова локація
Якщо часу зовсім мало, а хочеться чогось смачненького, то трояндочки з листкового тіста – якраз те, що потрібно. Приготування не займе багато часу, а саме блюдо дуже смачне і виглядає оригінально, і відмінно підійде як десерт до чаю.
Необхідні продукти:
- Листкове тісто, 500 грам;
- Вода, 2 склянки;
- Цукор, 4 столових ложки;
- Червоні яблука, 4-5 штук;
- Цукрова пудра для прикраси.
Приготування:
- Миємо яблука, потім чекаємо поки просохнуть і розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками.
- У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, потім додаємо цукор. У цукровий сироп, що ми отримали, опускаємо часточки яблук і варимо 2-3 хвилини (потрібно, щоб яблука стали м’якими і гнучкими, але не можна, щоб вони розварилися).
- Після цього сироп потрібно злити і дати яблукам охолонути. Розморожене тісто розкатуємо товщиною 1-2 мм і розрізаємо на смужки довжиною до 30 см і шириною десь 3 см.
- На розрізані смужки викладаємо часточки яблука так, щоб вони були трохи нахлистом і виступали на 1/3 над верхнім краєм тіста.
- Загортаємо смужку тіста разом з яблуками в трубочку і отримуємо трояндочку з яблука.
- Коли всі трояндочки будуть готові – викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку. Випікати необхідно хвилин 30, після чого дістаємо блюдо, даємо йому охолонути і зверху присипаємо трояндочки цукровою пудрою.
Смачний і оригінальний десерт готовий до подачі на стіл.