Якщо часу зовсім мало, а хочеться чогось смачненького, то трояндочки з листкового тіста – якраз те, що потрібно. Приготування не займе багато часу, а саме блюдо дуже смачне і виглядає оригінально, і відмінно підійде як десерт до чаю.

Необхідні продукти:

  • Листкове тісто, 500 грам;
  • Вода, 2 склянки;
  • Цукор, 4 столових ложки;
  • Червоні яблука, 4-5 штук;
  • Цукрова пудра для прикраси.

Приготування:

  1. Миємо яблука, потім чекаємо поки просохнуть і розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками.
  2. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, потім додаємо цукор. У цукровий сироп, що ми отримали, опускаємо часточки яблук і варимо 2-3 хвилини (потрібно, щоб яблука стали м’якими і гнучкими, але не можна, щоб вони розварилися).
  3. Після цього сироп потрібно злити і дати яблукам охолонути. Розморожене тісто розкатуємо товщиною 1-2 мм і розрізаємо на смужки довжиною до 30 см і шириною десь 3 см.
  4. На розрізані смужки викладаємо часточки яблука так, щоб вони були трохи нахлистом і виступали на 1/3 над верхнім краєм тіста.
  5. Загортаємо смужку тіста разом з яблуками в трубочку і отримуємо трояндочку з яблука.
  6. Коли всі трояндочки будуть готові – викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку. Випікати необхідно хвилин 30, після чого дістаємо блюдо, даємо йому охолонути і зверху присипаємо трояндочки цукровою пудрою.

Смачний і оригінальний десерт готовий до подачі на стіл.

Трояндочки з листкового тіста

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!