Печиво «Ківі» призведе вашого малюка в захват, крім того воно смачне і ароматне, а його приготування не займає багато часу.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло, 180 грам;
  • Яйце, 1 штука;
  • Цукрова пудра, 120 грам;
  • Борошно, 350 грам;
  • Какао-порошок, 2 чайних ложки;
  • Харчовий барвник (зеленого кольору), 2-3 краплі;
  • Цедра лимона, 1 чайна ложка;
  • Мак для прикраси (також можна використовувати дрібну шоколадну крихту), 1 чайна ложка.

Приготування:

  1. Змішуємо цукрову пудру з розм’якшеним вершковим маслом, масу доводимо до однорідної консистенції, після чого додаємо яйце і ще раз ретельно перемішуємо або збиваємо міксером.
  2. В отриману масу додаємо борошно з цедрою лимона і перемішуємо, поки тісто не стане м’яке і еластичне.
  3. Ділимо тісто на три частини: 1-а велика, 2-а трохи поменше, і 3-я ще менше другої. Найбільшу частину фарбуємо в зелений колір: додаємо в тісто барвник і розминаємо руками, щоб колір рівномірно розподілився. Найменшу частину фарбуємо в коричневий: додаємо какао-порошок.
  4. Ставимо тісто на 5 хвилин в морозильну камеру, після чого дістаємо і починаємо розгортати: зелене тісто розгортаємо в прямокутник (десь 25 на 7 сантиметрів), звичайне тісто, яке не фарбували, розгортаємо в ковбаску (довжина – 25 сантиметрів). Коричневе тісто розгортаємо в тонкий прямокутник (25 на 12 сантиметрів).
  5. Ковбаску зі звичайного тіста кладемо на зелений прямокутник і звертаємо рулетом, загортаємо в харчову плівку і прокатуємо по столу, щоб дві частини тіста щільно прилягали одна до одної, і прибираємо в морозильну камеру на пару хвилин. Потім викладаємо зелений рулет на коричневе тісто і загортаємо. Ставимо знову в морозильну камеру на кілька хвилин.
  6. Дістаємо рулет і нарізаємо його ножем на кільця шириною 3-4 сантиметри, викладаємо на деко, вистелене пекарським папером і додаємо зернятка ківі (мак або шоколадну крихту).
  7. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.

Печиво «Ківі»

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!