Печиво «Олівці» – це не тільки смачно, але й оригінально. Спечіть їстівні олівці для вашого малюка, такий незвичайний десерт оцінить будь-який ласун.

Необхідні продукти:

  • Масло вершкове – 8,5 столових ложок;
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
  • Сметана – 2 столові ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Цукрова пудра – 12,5 столових ложок;
  • Жовток яєчний – 4 штуки;
  • Цукор ванільний – за смаком;
  • Барвник харчовий – за смаком.

Приготування:

  1. Вершкове масло розм’якшіть і перетріть з цукровою пудрою, в масу додайте жовтки, сметану, ванільний цукор і сіль.
  2. Просійте борошно і порціями додайте в масу з масла, при цьому тісто має бути м’яким, еластичним і не прилипати до рук.
  3. Поділіть тісто на дві частини, одна з яких повинна становити 1/3 частину тіста, а друга – 2/3.
  4. Ту частину, що побільше, розкатайте в прямокутник (ширина десь 15 см.), накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину.
  5. Меншу частину розділіть на кількість необхідних кольорів барвника, після чого змішайте кожну частину тіста з харчовим барвником.

    Порада: Як барвники також можна використовувати натуральні продукти: морквяний сік, буряковий сік, шпинат, какао або кава, чорниця, ожина і червонокачанна капуста.

  6. Розділіть кольорове тісто на невеликі частини і розкатайте в тоненькі джгутики, після чого поставте в холодильник.
  7. Дістаньте великий прямокутний пласт тіста і змастіть збитим яйцем, потім поріжте тісто на смужки (ширина смужок залежить від товщини стрижня).
  8. Покладіть кольорові стрижні на смужки білого тіста і щільно скатайте, щоб тісто щільно прилягало до стрижня.
  9. Змастіть отримані олівці збитим яйцем і викладіть на деко, устелене пергаментним папером. Випікайте 15-20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
  10. Після чого дістаньте печиво і дайте йому повністю охолонути, щоб олівці не поламалися. Після чого можна їх “заточити” і подавати на стіл.

Меню для Чемпіона: печиво «Олівці»

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!