Усім чудовим батькам, які довіряють нам розвиток своїх дітей у ці складні часи, ми хочемо сказати сердечне дякуємо! Незважаючи на виклики, з якими ми стикаємося, включаючи повітряні тривоги, відключення електроенергії,
Печиво «Олівці» – це не тільки смачно, але й оригінально. Спечіть їстівні олівці для вашого малюка, такий незвичайний десерт оцінить будь-який ласун.
Необхідні продукти:
- Масло вершкове – 8,5 столових ложок;
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
- Сметана – 2 столові ложки;
- Сіль – за смаком;
- Цукрова пудра – 12,5 столових ложок;
- Жовток яєчний – 4 штуки;
- Цукор ванільний – за смаком;
- Барвник харчовий – за смаком.
Приготування:
- Вершкове масло розм’якшіть і перетріть з цукровою пудрою, в масу додайте жовтки, сметану, ванільний цукор і сіль.
- Просійте борошно і порціями додайте в масу з масла, при цьому тісто має бути м’яким, еластичним і не прилипати до рук.
- Поділіть тісто на дві частини, одна з яких повинна становити 1/3 частину тіста, а друга – 2/3.
- Ту частину, що побільше, розкатайте в прямокутник (ширина десь 15 см.), накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину.
- Меншу частину розділіть на кількість необхідних кольорів барвника, після чого змішайте кожну частину тіста з харчовим барвником.
Порада: Як барвники також можна використовувати натуральні продукти: морквяний сік, буряковий сік, шпинат, какао або кава, чорниця, ожина і червонокачанна капуста.
- Розділіть кольорове тісто на невеликі частини і розкатайте в тоненькі джгутики, після чого поставте в холодильник.
- Дістаньте великий прямокутний пласт тіста і змастіть збитим яйцем, потім поріжте тісто на смужки (ширина смужок залежить від товщини стрижня).
- Покладіть кольорові стрижні на смужки білого тіста і щільно скатайте, щоб тісто щільно прилягало до стрижня.
- Змастіть отримані олівці збитим яйцем і викладіть на деко, устелене пергаментним папером. Випікайте 15-20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
- Після чого дістаньте печиво і дайте йому повністю охолонути, щоб олівці не поламалися. Після чого можна їх “заточити” і подавати на стіл.