Ми з радістю повідомляємо про урочисте відкриття нашого нового Footbik клубу в прекрасному місті Ірпінь! Давно ми планували принести радість Футбіку в Ірпінь, але непередбачувані обставини затримували наші плани.
Меренги з полуницею – відмінні ласощі, які прикрасять будь-яке дитяче свято, до того ж вони дуже смачні і готуються дуже просто.
Необхідні продукти:
Для приготування самої меренги нам знадобиться:
- Білки, 3 штуки;
- Цукор, 150 грам;
- Крохмаль, 1 чайна ложка;
- Лимонний сік, ½ чайної ложки.
Для приготування начинки:
- Жирні вершки, 200 грам;
- Цукрова пудра.
Для прикраси можна використовувати:
- Полуницю або інші ягоди за смаком;
- Тертий шоколад.
Приготування:
- Спершу потрібно приготувати гніздечка, які стануть основою для десерту. Для цього відокремте білки від жовтків, додайте в них дрібку солі і лимонний сік і збийте їх до стану густої піни. Продовжуючи збивати, додайте в піну цукор і крохмаль. Збивайте до тих пір, поки маса не стане досить густою.
- Отриману масу видавіть у вигляді круглої основи на деко, застелене пергаментом, при цьому можна використовувати як кондитерський шприц або мішок, так і звичайний поліетиленовий пакет. Потім по краю круглої основи викладіть отриману масу таким чином, щоб вийшла ємність у вигляді гніздечка.
- Після того, як основа меренги буде готова, відправте їх в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів, і випікайте 10 хвилин, після чого знизьте температуру до 100 градусів і випікайте ще 30-50 хвилин.
- Тепер приступаємо до приготування крему. Попередньо охолоджені вершки викладіть в ємність, яку в свою чергу помістіть у більшу ємність, наповнену холодною водою або льодом, і збивайте на невеликій швидкості міксером до тих пір, поки не вийде крем. Головне не збивати занадто довго, щоб не вийшло масло.
- Після того, як витягнете меренги з духовки, дайте їм трохи охолонути і можна наповнювати кремом.
- Зверху прикрасьте на свій смак: ягодами, можна посипати тертим шоколадом або горіхами.
Смачний і повітряний десерт готовий до подачі на стіл.