Усім чудовим батькам, які довіряють нам розвиток своїх дітей у ці складні часи, ми хочемо сказати сердечне дякуємо! Незважаючи на виклики, з якими ми стикаємося, включаючи повітряні тривоги, відключення електроенергії,
Після тренувань і прогулянок Чемпіону захочеться з’їсти чогось смачненького.
Нехай це буде не шоколадні цукерки або зефір, а свіже і корисне вівсяне печиво!
Футбік підготував вам простий рецепт приготування домашніх солодощів для юного чемпіона.
Вівсяне печиво
Необхідні продукти:
- Вівсянка (тільки геркулес, не пластівці швидкого приготування) — 250 г;
- Масло — 100 г;
- Цукор — 160 г;
- Борошно — 25 г;
- Жовток — 1 шт;
- Розпушувач — 1 ч. л. без гірки.
Приготування:
- Оскільки тісто солодке, його краще випікати при високій температурі, щоб краєчки підсмажилися і карамелізувалися. Встановіть духовку на 200 ° С.
- Всипте вівсянку в комбайн з ножами і перемеліть не надто дрібно.
- Змішайте з іншими інгредієнтами, додайте розм’якшене масло і жовток.
- Заважайте тісто, поки не вийде липка і м’яка суміш.
Порада: в тісто можна додати родзинки, сушені ягоди або цукати. Буде ще смачніше і ще корисніше!
- Скатуйте тісто в невеликі кульки. Кладіть на деко, обов’язково застелене папером для випічки — печиво з великою кількістю цукру буде прилипати.
- Розміщуйте кульки подалі один від одного — вони сильно розпливаються. Щоб отримати печива однакового розміру, використовуйте маленьку мірну ложку.
- Випікайте при 200 °С 10-12 хвилин. При випічці печиво підніметься, але коли дістанете – опаде.
- Остудіть пару хвилин, щоб печива затверділи, і зніміть з дека.
Вівсяне печиво для чемпіона готове!