Після тренувань і прогулянок Чемпіону захочеться з’їсти чогось смачненького.

Нехай це буде не шоколадні цукерки або зефір, а свіже і корисне вівсяне печиво!

Футбік підготував вам простий рецепт приготування домашніх солодощів для юного чемпіона.

Вівсяне печиво

Необхідні продукти:

  • Вівсянка (тільки геркулес, не пластівці швидкого приготування) — 250 г;
  • Масло — 100 г;
  • Цукор — 160 г;
  • Борошно — 25 г;
  • Жовток — 1 шт;
  • Розпушувач — 1 ч. л. без гірки.

Приготування:

  1. Оскільки тісто солодке, його краще випікати при високій температурі, щоб краєчки підсмажилися і карамелізувалися. Встановіть духовку на 200 ° С.
  2. Всипте вівсянку в комбайн з ножами і перемеліть не надто дрібно.
  3. Змішайте з іншими інгредієнтами, додайте розм’якшене масло і жовток.
  4. Заважайте тісто, поки не вийде липка і м’яка суміш.

Порада: в тісто можна додати родзинки, сушені ягоди або цукати. Буде ще смачніше і ще корисніше!

  1. Скатуйте тісто в невеликі кульки. Кладіть на деко, обов’язково застелене папером для випічки — печиво з великою кількістю цукру буде прилипати.
  2. Розміщуйте кульки подалі один від одного — вони сильно розпливаються. Щоб отримати печива однакового розміру, використовуйте маленьку мірну ложку.
  3. Випікайте при 200 °С 10-12 хвилин. При випічці печиво підніметься, але коли дістанете – опаде.
  4. Остудіть пару хвилин, щоб печива затверділи, і зніміть з дека.

Вівсяне печиво для чемпіона готове!

Овсяное печенье

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!