Фруктова піца досить незвичайний десерт, так як багато хто звик, що піца неодмінно повинна подаватися до столу в якості солоної страви. Але, не дивлячись на звичний вигляд і смак піци, її солодкий варіант так само гарний.

Приготування фруктової піци нічим не відрізняється від приготування звичайної, за одним винятком – замість м’яса та сиру ми використовуємо фрукти.

Необхідні продукти:

  • Дріжджове листкове тісто (можна як купити, так і приготувати самостійно), 500 грам;
  • Цукор, 3 столові ложки;
  • Свіжі ягоди і фрукти, мінімум дві склянки (хоча все залежить від вашої фантазії і смаків).

Приготування:

  1. На присипаній борошном поверхні розкатуємо тісто і вирізаємо потрібну форму піци: один великий круг або прямокутник, що нагадує пиріг, або кілька маленьких кружечків.
  2. Після цього викладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, і на тісто викладаємо ягоди (фрукти) таким чином, щоб невелика область по краях залишилася порожня.
  3. Якщо хочете, щоб піца була солодше, зверху ягоди можна посипати цукром. Потім ставимо листи в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо десь хвилин 15 до золотистого кольору тіста.

Фруктова піца готова! Потрібно дати їй трохи охолонути і можна подавати до столу.

Фруктова піца

Розкажи про футбол для дошкільнят друзям!