Усім чудовим батькам, які довіряють нам розвиток своїх дітей у ці складні часи, ми хочемо сказати сердечне дякуємо! Незважаючи на виклики, з якими ми стикаємося, включаючи повітряні тривоги, відключення електроенергії,
Батончики із сухофруктів – це відмінні солодощі для ласунів, які, до всього іншого, ще й корисні. Але не варто забувати, що сухофрукти відносяться до концентрованих продуктів, тому їх слід вживати помірно.
Батончики із сухофруктів
Необхідні продукти:
- Вівсяні пластівці – 1 склянка;
- Родзинки – 1/2 склянки;
- Фініки без кісточок – 200 грам;
- Курага – 50 грам;
- Сушена вишня – 50 грам;
- Сушені персики – 100 грам;
- Кешью – 50 грам;
- Волоські горіхи – 50 грам;
- Мед – 2 столових ложки;
- Кориця – 1 чайна ложка;
- Яблучний сік – 50 грам.
Приготування:
- Залийте родзинки водою на 10 хвилин, після злийте воду і обсушіть родзинки. Залийте фініки 1/2 склянки води і залиште на 30 хвилин. Викладіть фініки разом з рідиною в блендер, додайте мед і розмішайте в пасту.
- Викладіть пластівці рівним шаром на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 170 ° С 10 – 12 хвилин, пластівці повинні стати золотистого кольору.
- Дрібно порубайте горіхи, персики і курагу, після чого змішайте їх із пластівцями, родзинками і вишнею.
- Пасту з фініків перекладіть в каструлю, додайте яблучний сік і корицю, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні, помішуючи, 2 хвилини. Дайте охолонути і додайте до вівсяної суміші.
- Покрийте деко пергаментним папером, змащеним маслом. Викладіть отриману суміш на папір, розрівняйте і зверху теж прикрийте пергаментом. Випікайте 30 хвилин при 170 °С. Після чого дайте злегка охолонути (10 хвилин) і розріжте на прямокутники бажаного розміру.